Ultimate frisbee is een fanatieke teamsport. Er zijn twee teams die tegen elkaar spelen. Doel van het spel is om iemand van jouw team de frisbee te laten vangen in het vak aan de overkant van het veld. Je mag niet lopen met de frisbee, dus je moet veel met elkaar overspelen. De tegenstander mag proberen de frisbee te onderscheppen als deze in de lucht is.

Een keer in de maand is er ergens in het land een jeugdspeeldag. Omdat ultimate frisbee nog een kleine sport is, is er geen regionale competitie. Op zo’n dag speel je een aantal wedstrijden. Ouders spreken met elkaar af wie er rijdt en de kosten worden onderling verdeeld.

De frisbeecompetitie is verdeeld in een aantal groepen.

U11 (Under 11, dus jonger dan 11 jaar)

speelt koningsfrisbee. Het aanraken van de frisbee telt als vangen. In de eindzone staat een koning(in) die de frisbee moet vangen om een punt te maken. Verder mag er niemand in de eindzone komen.

U13 (niveau 3)

Speelt volgens de normale regels, maar op een kleiner veld en met 3 spelers per team. Teams worden soms samengesteld uit verschillende verenigingen. Op die manier leer je veel andere spelers kennen.

U13 (niveau 4)

Dit is voor de jeugdspelers die wat meer uitdaging nodig hebben. We spelen 4 tegen 4 en je speelt met het team van je eigen club.

U17

De oudere jeugd speelt 5 tegen 5 op een veld dat iets kleiner is dan het veld voor de volwassenen. Je speelt de hele competitie met je eigen team. Je wordt dus alle speeldagen verwacht mee te spelen.

Op de competitiedagen zijn er prijzen te winnen…

…en soms winnen we de eerste prijs met UFO!