Open jeugdtrainingen woensdag 1 en 8 juni

Op woensdag 1 en 8 juni zijn er open jeugdtrainingen voor kinderen van 11 t/m 16 jaar, op sportpark Vechtzoom. Tijdens deze trainingen krijg je les in de beginselen van ultimate frisbee, de spectaculaire teamsport die UFO speelt. Verschillende soorten worpen leren gooien, maar ook goed vangen en vrij lopen in het veld. Natuurlijk zullen er ook veel partijtjes gespeeld worden, zodat je kunt ervaren hoe leuk de sport is. Onze eigen jeugdspelers zijn tijdens de training aanwezig om jullie tips geven over het gooien en de spelregels.

De trainingen zijn vanaf 17.30 tot 19.00uur op sportpark Vechtzoom Rio de Janeirodreef 201 -203. We trainen op een grasveld, dus voetbalschoenen zijn aan te raden. Als je die niet heb zijn gewone sportschoenen ook goed. Neem daarnaast genoeg water mee, zeker als het mooi weer wordt.

Lijkt je het leuk om te kijken of ultimate frisbee ook iets voor jou is. Dan kun je inschrijven doormiddel van onderstaand formulier.

Trainingen
We trainen momenteel met een groep van 16-18 jeugdspelers. Er is een groep van 8 tot en met 14 jaar, en een groep voor 14 tot en met 17 jaar.

8 – 14 jaar
Met leuke spelletjes en oefeningen leer je steeds beter gooien, vangen en natuurlijk het frisbeespel spelen. We beginnen altijd met een warming-up om de spieren los te maken. Daarna gaan we aan de slag. Meestal doen we aan het eind een potje frisbeeën. Wist je dat er wel 10 verschillende worpen zijn? Nee? Dan moet je maar eens langskomen op de training.

14 tot 17 jaar
Met de oudere groep trainen we serieus aan het verbeteren van je frisbee-skills. Je kan zelf aangeven hoe fanatiek je bent. Doe je gewoon mee voor de gezelligheid of wil je meespelen met het nationale team? Het kan allemaal! Je kan meespelen in het U17 team en op die manier doe je veel ervaring op met het spelen van wedstrijden. Verder werken we aan werp-techniek, tactiek, looptechniek en nog heel veel meer.

Kom meetrainen! 

Klik hier voor de trainingstijden en -locatie voor de zomer- en wintertrainingen.
Heb jij zin om frisbee een keer te komen proberen? Je mag altijd 4x gratis meetrainen. Als je lid wordt, krijg je als welkomstcadeau een echte wedstrijdfrisbee! Als je wilt, kun je eerst Wiebe (jeugdcommissaris en trainer) even mailen, dan weet hij dat je komt. Tot op het veld!

Deze worp noem je ‘de backhand’.

Als je de frisbee vangt in de endzone heb je een punt.

    Geef je op

    We vinden het heel leuk als je mee doet met onze jeugdtrainingen. Ben je enthousiast?
    Vul dan het onderstaande formulier in om je op te geven.

    Je ontvangt zo snel mogelijk reactie op jouw bericht