Waaruit bestaat een lidmaatschap? Wat kost het? Hoe zeg je op? Dat vind je hier!

Een lidmaatschap bij UFO houdt in dat je voor dat geld lid bent van UFO, 2 keer per week kunt trainen op het sportpark Vechtzoom en ingeschreven bent bij de NFB (Nederlandse Frisbee Bond). Vanwege dat laatste, mag je ook meedoen aan competities en bondstoernooien.

Wat niet bij dit lidmaatschap is inbegrepen, is de indoortraining, de competities zelf, toernooien, enzovoort. Je kunt je hiervoor additioneel opgeven in de loop van het jaar, als die activiteiten plaats gaan vinden. Je wordt hiervoor apart gevraagd je op te geven en de activiteiten worden apart gefactureerd.

Je kunt als je dat leuk vindt meedoen aan diverse toernooien in binnen- en buitenland. De kosten voor toernooien zijn niet inbegrepen in het lidmaatschap. De kosten van elk toernooi zijn verschillend.

Kosten van het UFO lidmaatschap per jaar:

Normaal tarief Jeugd (U19) Jeugd (U17 & U13) U-Pas t/m 16jr U-Pas 17+
Basiscontributie
(1x per jaar automatische incasso)
€ 150, € 94,50 € 94,50 € 0,- € 75,-
Indoor training
(december)
€ 85,- € 42,- € 30,- € 20/42,- € 59,50
Donateurslid € 20,-

Kosten van de competities:

Normaal tarief Jeugd (U19) Jeugd (U17 & U13) U-Pas t/m 16jr U-Pas 17+
September: Mixed competitie incl. licentie € 25,- € 17,50 n.v.t. € 17,50 € 17,50
December: Indoor competitie incl. licentie € 35,- € 24,50 n.v.t. € 24,50 € 24,50
Maart: Open competitie incl. licentie € 25,- € 17.50 n.v.t. € 17,50 € 17,50

* Als je competitie gaat spelen heb je uiteraard een tenue nodig. Dit tenue kost ~ €120,- voor 2 UFO-shirts en een UFO short. Die zijn dan jouw eigendom.

* De prijzen voor competitie zijn gebaseerd op de prijzen zoals de NFB die hanteerde in 2024. Indien de NFB de competitiebedragen dit jaar verhoogt, behoudt UFO zich het recht voor de prijzen eveneens aan te passen.

Betalingsschema

Bij UFO word je lid voor de periode van een jaar, ook al speel je alleen indoor. Dit jaar loopt van september tot en met augustus. Als je UFO machtigt voor de automatische incasso dan wordt de basiscontributie een maal per jaar afgeschreven. Zonder automatische incasso betaal je voorafgaand aan het jaar het basislidmaatschap en voor de competities ook al ga je die niet spelen. Aan het einde van het jaar wordt het bedrag dat te veel betaald is teruggestort.

Opzegging dien je voor 1 september door te geven om niet voor het nieuwe jaar hoeven te betalen. Indien je het lidmaatschap opzegt voor de tweede helft van het jaar (voor 1 februari) dan kan er verzoek gedaan worden tot restitutie van 1/3 van het gehele basislidmaatschap. Een verzoek tot restitutie kan gestuurd worden naar de penningmeester via de penningmeester. Opzeggen van het lidmaatschap kan via de secretaris.

Je betaalt de helft van het basislidmaatschap als je pas in het tweede deel van het jaar lid wordt.

Automatische incasso

UFO werkt met automatische incasso. Met automatische incasso wordt de basiscontributie automatisch afgeschreven. De kosten voor competities en indoortraining kun je (bij het invullen van de enquête) via een eenmalige machtiging betalen. Je kunt alleen gebruik maken van de automatische incasso als je voor jezelf betaalt. Indien iemand anders voor je betaalt zal er op dit moment nog gebruik moeten worden gemaakt van facturen. De doorlopende machtiging blijft geldig tot opzeggen van de machtiging en het lidmaatschap.

Het ingevulde formulier voor automatische incasso kun je mailen naar de penningmeester.

Lid worden?

Als je lid wilt worden van UFO, ga dan naar deze pagina. Je dient alle velden in te voeren.

Lidmaatschap opzeggen

Als je je lidmaatschap van UFO wilt opzeggen, ga dan naar deze pagina.