Ultimate frisbee is een kleine, maar zeer levendige sport. Net als bij andere sporten, heeft ultimate frisbee ook competities, zowel outdoor als indoor. Daarnaast zijn er erg veel toernooien in Nederland, maar zeker ook in het buitenland.

Outdoorcompetitie

Er zijn elk jaar twee outdoor competities: een in het voorjaar en een in het najaar. De voorjaarscompetitie start meestal in april; de najaarscompetitie in augustus. Er is per competitie een onderscheidt in het ’type’: mixed en open.

In een mixed competitie is het verplicht per punt tenminste 3 dames op te stellen. In een open competitie mag dat wel, maar is dat niet verplicht. In een open competitie zien we in de regel dan ook veel heren ‘op de lijn’ staan, simpelweg omdat er meer mannen dan vrouwen frisbee spelen.

Er zijn/komen 2 nieuwe opzetten: de eredivisie en de Randstad open. Dit staat nog in de kinderschoenen, details volgen nog.

Indoorcompetitie

De indoorcompetitie wordt gespeeld op een handbalveld en niet 7 tegen 7 zoals bij outdoor, maar 5 tegen 5. Indoor is een heel ander spel dan outdoor, omdat je indoor geen invloed hebt van de wind. Daardoor zijn meer worpen mogelijk. Ook is het veld veel kleiner, waardoor je veel eenvoudiger direct naar de andere kant van het veld kunt gooien.