Ultimate frisbee – de teamsport variant van diverse vormen die ‘frisbee’ kent – is een ontzettend leuke en intensieve sport. Heel wat anders dan alleen maar een schijfje gooien op het strand, zoals veel mensen het kennen. UFO laat je graag kennismaken met deze sport! We willen je daarvoor goede trainingen en faciliteiten kunnen aanbieden. Daarom bieden we elk jaar een introductiecursus aan voor volwassenen: een periode van 4 weken waarin je de basisbeginselen van ultimate frisbee leert. Voor ons is het prettiger nieuwkomers ’te verzamelen’. Voor jou – als nieuwkomer – is het prettiger om niet in je eentje nieuwkomer te zijn! We hopen dat je na die cursus zo enthousiast bent geworden, dat je lid wordt van UFO!

De beginnerscursus vindt twee keer paar jaar plaats, in het voorjaar en in september. Als de cursus je bevalt dan kun je lid worden van UFO en meedoen aan de competitie. In september vindt de mixed competitie (waar de teams uit mannen én vrouwen moeten bestaan) plaats. Hierna volgt de indoorcompetitie. Daar wordt 5 tegen 5 gespeeld. En als dat dan achter de rug is, kun je de open competitie gaan spelen. In deze competitie mogen teams uit mannen en vrouwen bestaan, maar dat is niet verplicht. Meestal betekent dit dat er vooral heren in de teams zitten, omdat er sinds 2014 ook een damescompetitie is. Van het najaar gaat er weer een beginnerscursus van start, dus hou deze pagina goed in de gaten!

Naast een beginnerscursus zijn er ook regelmatig pick-up wedstrijden te vinden in het park, waarbij we het erg leuk vinden als er mensen aansluiten. Op het moment zijn er geen pick-ups in de planning, maar we zijn van plan om er in de zomer weer een paar te organiseren.

Tussendoor kun je aan ontzettend veel toernooien meedoen in binnen- en buitenland, op gras, in de zaal of op het strand, in teams van 15 personen of van 5 personen, met veel feest of gericht op prestatie: het is er allemaal!

Kan je niet wachten op de introductiecursus? Ben je nieuwsgierig naar de sport en wil je een keer meetrainen? Meld je dan even aan per mail

Wat heb je nodig op een frisbeetraining?

  • Belangrijk is dat je meerdere laagjes kleding draagt zodat je warm blijft, ook als je even stilstaat tijdens een uitleg.
  • Mocht je schoenen hebben met noppen (bijvoorbeeld: voetbal- of hockeyschoenen), neem deze dan mee.
  • Waterfles.

De jeugd kan op elk moment instromen. Hiervoor hebben we geen introductiecursus. Kijk voor meer informatie over de jeugd op de jeugdpagina.