Ultimate frisbee is een ontzettend leuke en intensieve sport. Onze Belgische vrienden leggen in een kort filmpje uit hoe het werkt. Heel veel meer dan een schijfje gooien op het strand dus, zoals veel mensen de frisbee kennen. UFO wil graag zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met deze mooie en bijzondere sport!  Daarom bieden we elk jaar een introductiecursus aan voor volwassenen: een periode van 4 weken waarin je de basisbeginselen van ultimate frisbee leert. We hopen dat je na die cursus zo enthousiast bent geworden, dat je lid wordt van UFO.

De beginnerscursus vindt twee keer per jaar plaats, in het voorjaar en in september. Als de cursus je bevalt dan kun je lid worden van UFO en meedoen aan de competitie. In het najaar gaat er weer een beginnerscursus van start, dus hou deze pagina goed in de gaten!

Wat heb je nodig op een frisbeetraining?

  • Belangrijk is dat je meerdere laagjes kleding draagt zodat je warm blijft, ook als je even stilstaat tijdens een uitleg.
  • Mocht je schoenen hebben met noppen (bijvoorbeeld: voetbal- of hockeyschoenen), neem deze dan mee.
  • Waterfles.

Naast een beginnerscursus doet UFO nog veel meer wervingsactiviteiten. Zo zijn er speciaal voor vrouwen introductietrainingen in diverse parken in Utrecht, we vinden het erg leuk als hier nieuwkomers bij aansluiten.

Tussendoor kun je aan ontzettend veel toernooien meedoen in binnen- en buitenland, op gras, in de zaal of op het strand, in teams van 15 personen of van 5 personen, met veel feest of gericht op prestatie: het is er allemaal!

Wil je meer informatie over de introductiecursus? Meld je dan even aan per mail

De jeugd kan op elk moment instromen, hiervoor hebben we geen aparte introductiecursus. Kijk voor meer informatie over de jeugd op de jeugdpagina.